با ارابه های مرگ منتظر متروپل های دیگری باشید

با ارابه های مرگ منتظر متروپل های دیگری باشید

به گزارش روابط عمومی اتحادیه آسانسور، پله برقی و خدمات وابسته استان کرمان، آقای مهندس حمید عباسی آسانسورها را محبوبترین وسایل حمل عمودی دانست و اظهار داشت: یکی از وسایل ضروری در ساختمان های چند طبقه، آسانسور است که امروزه در راستای رفاه و آسایش بیشتر مردم و با توجه به گسترش روزافزون برج سازی، لزوم استفاده از آن برای جا به جایی افراد و کالاها بیش از پیش احساس می شود.

وی بیان داشت: با ابراز تأسف هر از چند گاهی در صفحات روزنامه ها و شبکه های اجتماعی اخبار تلخی از حوادث مربوط به آسانسور را شاهد هستیم که عامل آنها نقص ایمنی و غیر استاندارد بودن است به همین دلیل ايمني آسانسورها از اهميت ويژه اي برخوردار است و مالكان بايد به اين موضوع مهم، توجه ویژه ای داشته باشند.

عباسی تصریح کرد: با وجود اینکه از سال ۱۳۸۳ استاندارد آسانسور به موجب قانون اجباری شده است، اما بسیاری از آسانسورها چه در اماکن عمومی مانند ادارات، دانشگاه ها، بیمارستان ها و مراکز خرید و چه آپارتمان های مسکونی از شرایط ایمن و استانداردی برخوردار نیستند و همواره امکان وقوع حوادث دلخراش در آنها وجود دارد، بنابراین وجود چنین وضعیتی دقت بیشتر نسبت به بازرسی ها را می طلبد.

وی با تأکید بر اینکه دستگاه آسانسور، کالای مشمول استاندارد اجباری به حساب می‌آید، افزود: اگر دستگاه آسانسور در ساختمانی نوساز یا قدیمی نصب شود، باید توسط یک شرکت بازرسی تأیید صلاحیت شده از سوی مرکز ملی تأیید صلاحیت ایران «سازمان ملی استاندارد ایران» بازرسی شود تا اجازه فعالیت دریافت کند.

عباسی با تشریح وضعیت شرکت‌ های بازرسی آسانسور همکار استاندارد عنوان کرد: این شرکت ها در راستای ارائه خدمات روان و شفاف بازرسی باید در سامانه مدیریت بازرسی آسانسور و پلکان برقی ثبت نام کنند و دارای سهمیه بومی و غیر بومی هستند و بر اساس آن فعالیت می کنند.

وی با اشاره به اینکه حدود 4 تا 7 هزار آسانسور فعال در سطح استان وجود دارد، یادآور شد: در این استان دو شرکت بازرسی وجود دارد که بر این آسانسورها نظارت می کنند، البته یکی از آنها در تهران ثبت شده و در کرمان شعبه دارد و دیگری در کرمان ثبت شده است، اما هر دو مجوز فعالیت خود را از مرکز ملی تأیید صلاحیت ایران دریافت کرده اند.

سرپرست اتحادیه آسانسور، پله برقی و خدمات وابسته استان کرمان اظهار داشت: از آنجا که بازرسی ها توسط اداره کل استاندارد به شرکت‌ های بازرسی آسانسور داده می شود، شرکت های آسانسوری هیچگونه حق انتخابی در این زمینه ندارند‌.

عباسی با انتقاد شدید از وضعیت بازرسی ها در کرمان خاطرنشان کرد: دو سال قبل گواهینامه یک شرکت بازرسی به استناد بند 18و 19 جدول تعیین مصادیق تخلف روش اجرایی نظارت بر عملکرد شرکت های بازرسی به شماره 245/130/ر و به دلیل استفاده از گواهینامه، اسناد و مدارک فاقد اصالت و همچنین تبانی در ارائه خدمات بازرسی با متقاضیان بازرسی آسانسور، ابطال مجوز شد.

وی ابراز داشت: تمام این تخلفات، علاوه بر در پی داشتن عقوبت های مصرح در قانون استاندارد مانند حذف شرکت از لیست شرکت های بازرسی همکار با سازمان ملی استاندارد، عدم پذیرش ادامه همکاری با سازمان و ابطال مجوز فعالیت شرکت در تمام دامنه های مورد تأیید صلاحیت، کیفرهای متناسب مندرج در قانون مجازات اسلامی را نیز شامل می شود.

عباسی تأکید کرد: انتظار می رفت، اداره استاندارد استان، طبق روش اجرایی مذکور، شرکت متخلف را به واحد حقوقی سازمان برای برخورد مقتضی معرفی کند که با ابراز تأسف در این زمینه اهمال و قصور رخ داده و پس از گذشت دو سال در کمال تعجب، اکنون بار دیگر این شرکت با تغییر مدیریت، فعالیت خود را از سر گرفته است که می طلبد، متولیان امر به طور جد به این مسئله رسیدگی کنند.

وی با اشاره به اینکه اعتبار گواهي ايمني و كيفيت آسانسور صادره حداکثر يك سال است و مالكان بايد پس از انقضاي اين تاريخ با تجديد بازرسي ها نسبت به اخذ تأييديه جديد و معتبر آسانسور اقدام كنند، اذعان داشت: کیفیت بازرسی‌ها، جزو دغدغه‌های همیشگی ما بوده است و به شدت نسبت به این قضیه حساس هستیم.

عباسی تصریح کرد: اعطای حدود 54 مورد گواهینامه تأییدیه ایمنی آسانسور که همگی در برهه زمانی ممنوعیت فعالیت شرکت بازرسی تعلیق فعالیت شده در سال 1399 با استفاده از نام و نشان مرکز ملی تأیید صلاحیت ایران و سازمان استاندارد صورت گرفته است و همچنین غیرقانونی بودن هرگونه انجام بازرسی توسط شرکت مزبور با اعتبار مرکز را پیگیری می کنیم.

سرپرست اتحادیه آسانسور، پله برقی و خدمات وابسته استان کرمان گفت: با ابراز تأسف این شرکت، ضمن نقض مفاد بندهای 6-5-3، 6-4-6 و 6-6-2 از دستورالعمل صدور تأییدیه ایمنی آسانسورهای برقی به شماره 131/131/د، موجب سرگردانی صدها نفر از مالکان، کارفرمایان و فروشندگان آسانسور در سطح استان شد که تبعات سوئی مانند بدبینی و بی اعتمادی آحاد مردم به استاندارد را در پی داشت و عواقب جبران ناپذیری برای دولت و ملت به بار آورد که ممکن است، موجب تزلزل جایگاه رفیع استاندارد در بین عموم مردم شود.

وی افزود: ثبت نام خودسرانه و تحمیلی بازرسی ادواری آسانسور بدون علم و اطلاع شرکت های دارای قرارداد سرویس و نگهداری با کارفرما توسط برخی شرکت های بازرسی برای تأمین منافع آنها، استفاده از امتیاز میزان انجام بازرسی ادواری در راستای افزایش ضریب ارجاع کار بدون لحاظ کردن منافع شرکت های آسانسوری، فریب دادن کارفرمایان و مالکان با ترفند رایگان اعلام کردن بازرسی مرحله اول که در واقع با هدف اطاله بازرسی و کشاندن آن به چند مرحله بازدید، چند برابر هزینه بازرسی مرحله اول برای شرکت بازرسی صورت می گیرد از جمله مواردی است که این اتحادیه به شدت به آن معترض است.

عباسی تأکید کرد: با توجه به تعداد زیاد آسانسورهای بی کیفیت و غیرایمن در استان کرمان و گسترش بلندمرتبه سازی در شهرهای بزرگی مانند، رفسنجان، سیرجان، جیرفت و … انحصاری عمل کردن شرکت های بازرسی موجب بروز حوادث تلخ و ناگواری می شود که می طلبد هرچه زودتر جلوی آن گرفته شود.

سرپرست اتحادیه آسانسور، پله برقی و خدمات وابسته استان کرمان گفت: ما بارها خواستار بررسی عدم وجود استاندارد و کیفیت در آسانسورهای مراکز عمومی و خصوصی استان در صدا و سیما شدیم، اما به آن ترتیب اثر داده نشد، همچنین معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری نیز در برخورد جدی با متخلفان در این صنعت اهمال کاری می کند.

وی خواستار همکاری شهرداری با اتحادیه در راستای ترویج فرهنگ استفاده از آسانسورهای ایمن و استاندارد شد و اظهار داشت: با وجود اینکه ما بارها این مسائل را مطرح کردیم، اما هیچ گوش شنوایی وجود نداشته و توجهی به کابین هایی که بوی خون می دهند، نمی شود.

عباسی تصریح کرد: با ابراز تأسف مسئولان استان همگی در خواب غفلت به سر می برند و به شرایط وخیم ارابه های مرگی که در ساختمان ها فعال است، واقف نیستند، اما باید بدانند، اگر این وضعیت در سطح استان ادامه پیدا کند، قطعاً باید منتظر متروپل های دیگری باشیم که تلفات جبران ناپذیر و خسارت باری بر جای می گذارند.

انتهای پیام/

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.